Klasa 1 A zorganizowa ła „przywitanie” wiosny na swojej godzinie wychowawczej. Na tej lekcji kilku z uczniów przygotowało prezentację na temat witamin i zdrowego odżywiania. Po prezentacji chętnie grali w zabawę „Jeden z dziesięciu”. Po niej każdy otrzymał po owocu.
W klasie 1 C referat przedstawiła Honorata Łabuz, Karolina Aleksandrowicz i Magda Wojtyczka. Zawierał on wskazówki dotyczące odżywiania i znaczenia witamin. Natomiast poczęstunek przygotował Bartek Piekarczyk i Bartek Łabuz. Pod koniec lekcji został przeprowadzony test.
Uczniowie w klasie 2 B również przygotowali zieloną lekcję. Na pierwszy ogień poszła marchewka i jej właściwości... Kasia Adamczyk i Szymon Stokłosa upiekli przepyszne ciasta marchewkowe. Następnie została wyświetlona i omówiona prezentacja na temat anoreksji i bulimii- dwóch najczęstszych zaburzeń odżywiania. Po niej nastała chwila prawdy, klasa dowiedziała się jakie dodatki znajdują się w przysmakach nastolatków. Całość zakończył poczęstunek złożony z wspomnianego już wyżej ciasta marchewkowego, zrobionych przez Dominikę Piekarską i Anię Łabuz batoników musli oraz przyniesionych przez Kubę Węglarza w dużej ilości owoców.
Wszystkim uczniom bardzo podoba ł się ten dzień, uznają go za udany. Kilku z nich prosiło nawet by samorząd zorganizował w przyszłości podobne lekcje.
A my na pewno się o to postaramy.
SU gimnazjum